Καλαμαράκια με φακές

geyseisΥλικά

700 γραμμ. καλαμαράκια

1 φλιτζάνι φακές

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

τ 2 φύλλα δάφνης τ 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη

τ 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

τ ½ ποτηράκι λευκό κρασί τ αλάτι τ πιπέρι

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμαράκια .  Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά χωρίς νερό να βράσουν με τα υγρά τους και να μαλακώσουν ελαφρά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί το ζουμί τους, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά. Κατόπιν σβήνουμε το φαγητό με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις φακές, τη δάφνη και ανάλογο νερό και τα βράζουμε. Όταν είναι έτοιμες οι φακές και έχουν πιει το ζουμί τους, τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις  ακόμη και σερβίρουμε.