Χοχλιοί κοκκινιστοί

ae2680_b65851e2768148ccb759e8730e5fcd06ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοχλιοί μεγάλοι

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

1 κουταλιά πελτέ

2 ντομάτες ώριμες

ελαιόλαδο

δάφνη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τους χοχλιούς αφαιρώντας τις μεμβράνες από το στόμιο  και το κέλυφός τους. Τους βράζουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ, χωρίς να το διαλύσουμε σε νερό, μετά το κρασί, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.