Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

«Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί»

Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός συγγραφέας & ποιητής

  • kalimera-kritiΣήμερα είναι Σάββατο 20 Φεβρουαρίου. Είναι η 51η ημέρα του έτους σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 314 ημέρες.
  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των: Αγάθωνος πάπα της Ρώμης, Λέοντος επισκόπου Κατάνης του θαυματουργού, Ανιανού Επισκόπου Αλεξανδρείας. Σήμερα επίσης είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης
  • Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα έχουμε σήμερα, με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Ο καιρός από το απόγευμα και μετά και από τα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση. Στα Χανιά θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι περιμένουμε αλλαγή, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Στο Ηράκλειο ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για το Ρέθυμνο περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Το απόγευμα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου ενώ περιμένουμε εξασθένιση των ανέμων.