Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Ο κόσμος χειροκροτεί τα πυροτεχνήματα, αλλά ποτέ την ανατολή του ηλίου.

kalimerakritiΣήμερα είναι Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Είναι η 52η μέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 313 μέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των Τελώνου και Φαρισαίου, Ευσταθίου αρχιεπισκόπου Αντιοχείας, Ζαχαρίου πατριάρχου Ιεροσολύμων, Ιωάννου Γ’ πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του από Σχολαστικών.
  • Σήμερα επίσης γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας και η Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού.
  • Τοπικές βροχές θα έχουμε σήμερα στην Κρήτη, με σταδιακή βελτίωση. Αναλυτικά στα Χανιά για σήμερα Κυριακή, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι περιμένουμε αλλαγή, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Στο Ηράκλειο προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, θα έχουμε συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για το Ρέθυμνο προβλέπεται ασθενής βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου, το 1804, πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία το πρώτο δρομολόγιο αυτοπροωθούμενης ατμομηχανής. Το 1848, ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Το 1913, στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, απελευθερώνονται τα Ιωάννινα και ενσωματώνονται στο ελληνικό κράτος. Το 1916 , στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αρχίζει στη Γαλλία η Μάχη του Βερντέν.