Σάββατο 4 Απριλίου

Θυμήσου τη χελώνα. Δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά αν δεν βγάλει το κεφάλι της έξω.

Bruce Levine, Αμερικανός ψυχίατρος

b66032_ae75ddb3b2eb40488349e112cafa42c5

Το κεφάλι έξω λοιπόν. Με πίστη, τόλμη και θάρρος. Σήμερα είναι 4 Απριλίου. Είναι η 94η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 271 ημέρες.

  • Η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Γεωργίου, του εν Μαλεώ, Αγίων μαρτύρων Θεοδούλου και Αγαθόποδος, Αγίων μαρτύρων Φερφούθης, της αδελφής και της παιδίσκης αυτής, Οσίου πατρός ημών Ποπλίου του Αιγυπτίου, Οσίου πατρός ημών Ζωσιμά, Μνήμη των οσίων πατέρων ημών Θεωνά, Συμεών και Φερβίνου, Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ισιδώρου, επισκόπου Σεβίλλης, Οσίου πατρός ημών Πλάτωνος, ηγουμένου της μονής του Στουδίου, Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του πολυάθλου, Οσίου πατρός ημών Ζωσιμά, του εκ Ρωσίας, Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Θεωνά, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Αγίου ιερομάρτυρος Νικήτα, του εκ Σερρών, Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ, του εν τη Λαύρα του Κιέβου ασκήσαντος, Η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γεροντίσσης.
  • Σήμερα γιορτάζουν οι Λάζαρος και Λάζος.
  • Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Κρήτη. Στα Χανιά θα έχουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στο Ηράκλειο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα αναπτυχθεί συννεφιά, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα έχουν ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ.
  • Σαν σήμερα, το 1081 ο Αλέξιος Α’ Κομνηνός στέφεται Βυζαντινός αυτοκράτορας στην Κωνσταντινούπολη. Το 1968 δολοφονείται ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Μέμφις των ΗΠΑ.