Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ’ αγεριού το πόδι…

Γιάννης Ρίτσος

b66032_34d06b9e74004e08994f6b6e45b12d49

 Σήμερα είναι Τρίτη 17 Φεβρουαρίου. Είναι η 48η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 317 ημέρες.

  • Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρα Θεοδώρου του Τηρωνος, Αγίας Μαριάμνης, Αγίου Αυξιβίου, επισκόπου Σολων Κυπρου, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Ρωμύλου, Σεκουνδιανού και Δονάτου, Αγίου μάρτυρος Θεοδούλου, Οσίου Θεοστηρίκτου, Η εύρεσις των λειψάνων του αγίου Μηνά του Καλλικελάδου, Μνήμη των αγίων Μαρκιανού και Πουλχερίας, των βασιλέων, Αγίου Ευαγρίου, του εκ Γεωργίας, Οσίου Θεοδώρου, του εκ Ρωσίας, Αγίου νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, Αγίου νεομάρτυρος Μιχαήλ, του εξ Ανδριανουπόλεως, Οσίου πατρός ημών Θεοδοσίου, του εκ Τυρνόβου, Οσίου Ρωμανού, του εκ Τυρνόβου, Αγίου ιερομάρτυρος Ερμογένους, πατριάρχου Μοσχας, Αγίου ιερομάρτυρος Θεοδώρου, του εκ Γεωργίας, Οσίου Βαρνάβα της Γεθσημανή.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Θεόδωρος , Θεοδώρα, Δώρα, Ντόρα, Θόδωρος, Θοδώρα, Θοδωρής, Θοδωράκης, Θώδης, Θώδος, Δώρης.

  • Συννεφιασμένος  θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα  με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και στο Ηράκλειο με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1914,  ανακηρύσσεται αυτόνομη η Βόρεια Ήπειρος. Το  2008  το Κόσσοβο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Σερβία.