Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

Βγες από το κεφάλι σου και μπες στην καρδιά σου. Να σκέφτεσαι λιγότερο, να αισθάνεσαι περισσότερο.

Όσσο (Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς), 1931-1990, Ινδός γκουρού

kalhmerakritiΠαγκόσμια ημέρα σκέψης ήταν η χθεσινή. Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων και τους σχετικούς διαλόγους, ήταν ξεκάθαρο ότι κανένας δεν επηρεάστηκε. Παραδοσιακά τρεις είναι οι αρχές όσων συμμετέχουν σε ένα διάλογο. Η αρχή της σκέψης, η αρχή της ομιλίας και η αρχή της πράξης. Η διαπίστωση όμως είναι , ότι κάθε σύγκρουση ανάμεσα στους συνομιλητές προέρχεται από το ότι δεν λένε αυτό που εννοούν και δεν κάνουν αυτό που λένε…

  • Σήμερα είναι Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Είναι η 54η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 311 ημέρες.
  • Σήμερα είναι του Αγίου Πολυκάρπου του Ιερομάρτυρα και Οσίου Πολυχρονίου. Γιορτάζουν οι Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα και Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα.
  • Σαν σήμερα, το 303, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός διατάσσει την καταστροφή της χριστιανικής εκκλησίας στη Νικομήδεια, αρχίζοντας τους διωγμούς κατά των Χριστιανών. Το 532, ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α΄ δίνει την εντολή για την οικοδόμηση του νέου ορθόδοξου ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, μετά την καταστροφή του παλαιότερου κατά τη Στάση του Νίκα. Το 1943, – Εθνική Αντίσταση – ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων. ( ΕΠΟΝ). Το 1965 , ο Γεώργιος Παπανδρέου εξαγγέλλει στην Βουλή την εξάντληση της κυβερνητικής τετραετίας , αντικρούοντας παράλληλα τις καταγγελίες της Ε.Ρ.Ε. ότι επιτρέπει κομμουνιστική διείσδυση, εξηγώντας ότι στόχος της Ένωσης Κέντρου είναι «να στειρώσει τας πηγάς του Κομμουνισμού» με κοινωνική πολιτική και όχι με αστυνομικές μεθόδους. Το 1966 πραγματοποιείται η πρώτη δοκιμαστική τηλεοπτική εκπομπή του Ε.Ι.Ρ. με δίωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διεθνείς ειδήσεις, καλλιτεχνικά θέματα και ντοκιμαντέρ και παρακολουθείται από χιλιάδες Αθηναίων, οι οποίοι συνωθούνται μπροστά στις προθήκες των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών που εκθέτουν δέκτες τηλεοράσεως.
  • Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα βόρεια περιμένουμε για σήμερα. Ειδικότερα στα Χανιά περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε αλλαγή, με περιορισμένη ορατότητα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. Για το Ηράκλειο περιμένουμε λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Στο Ρέθυμνο θα έχουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.