Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Δεν είχα αρκετές δυνάμεις για ν’ αμυνθώ και γι’ αυτό επιτέθηκα.

George Washington Lee, 1832-1913, Αμερικανός, στρατηγός των Νοτίων

kalhmerakrhth

Σήμερα είναι Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Είναι η 49η μέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 316 μέρες.

  • Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίου Λέοντος, πάπα Ρώμης, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Λέοντος και Παρηγορίου, Οσίου Αγαπητού, επισκόπου Σινάου, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Αγρίππα, Βικτωρίνου, Δωροθέου και Θεοδούλου, Αγίου μάρτυρος Πιουλίου, Μνήμη των αγίων μαρτύρων Λουκίου, Σιλβανού, Ρουτουλίου, Κλασσικου, Σεκουνδίνου, Φρουκτουλίου και Μαξίμου, Οσίου Κοσμά, του εκ Ρωσίας, Αγίου Νικολάου, πατριάρχου Γεωργίας.

  • Σήμερα γιορτάζουν οι Αγαπητός, Λέων, Λέοντας, Λεοντάριος, Λεοντάρης, Λεοντόκαρδος.

  • Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στα Χανιά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και στο Ηράκλειο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ. Ίδιος καιρός και στο Ρέθυμνο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

  • Σαν σήμερα, το 1952, γίνεται η επίσημη εισδοχή Ελλάδας και Τουρκίας, ως 13ο και 14ο μέλη στο ΝΑΤΟ.

  • Σαν σήμερα γεννήθηκαν το 1883, ο Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας και το 1909 ο Παντελής Πρεβελάκης, Έλληνας συγγραφέας.